HomeNewsEcologisch ondernemen

News

Ecologisch ondernemen bij Krekels

Zaken doen is niet meer zo gemakkelijk als 50 jaar geleden. Terwijl een bedrijf uit de vorige eeuw nog vooral op cijfers werd afgerekend – hoe die cijfers er kwamen deed er an sich minder toe – is de focus in de 21e eeuw verschoven naar bedrijfscultuur. Winst maken blijft belangrijk, maar maatschappelijke correctheid is naar bovenaan de agenda opgeschoven.

Autoritaire bedrijfsleiders maakten noodgedwongen plaats voor people managers. People managers moeten vandaag, bij alles wat ze doen, waken over de ecologische voetafdruk van hun bedrijf. Want naast politiek, financieel en maatschappelijk, moet een modern bedrijf ook heel erg ecologisch correct zijn.  

zonnepanelen krekelsVisix en Krekels zitten op één lijn
Naast de product-gerelateerde alliantie die Krekels en Visix aangingen, delen ze ook hun visie op ecologisch ondernemen.
Als gezonde hedendaagse ondernemingen gaan ze de uitdaging aan de voetafdruk van de individuele bedrijven, maar ook die van hun partnership zo laag mogelijk te houden. Door het plaatsen van 1000m² zonnepanelen en een oplaadpunt voor elektrische auto’s zetten ze hun belofte om in de praktijk.

Ecologisch ondernemenSlim transporteren en inkopen
Een geoptimaliseerd vervoer van grondstoffen en afgewerkte producten is een post op de ecologische rekening waarop volop wordt ingezet. Door slim inkopen en gecombineerde transporten kan veel overbodig wegverkeer vermeden worden. Bij Krekels gebeurt bovendien 95 % van de productie in huis in Lokeren.
Ook op productniveau wordt de ecologische kaart getrokken: biodegradeerbare doeken, 
watergedragen en milieuvriendelijke inkten en eco-solventen laten zich niet enkel combineren tot een kwalitatief, maar ook tot een duurzaam product.
Visix denkt helemaal in dezelfde richting. Het polyester en het aluminium dat wordt gebruikt in de productie is volledig recycleerbaar. Dat in combinatie met inkten op waterbasis, duidt op de groene wind die door het bedrijf waait.

Slim omgaan met verpakking
Het aantal verpakkingen wordt beperkt tot het minimum; hierbij wordt ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt van kartonnen dozen en houten herbruikbare pallets. De verpakkingen die worden aangeleverd door onze leveranciers worden in de mate van het mogelijk hergebruikt. Alle materialen (op uitzondering van de rekfolie) die worden gebruikt zijn recycleerbaar en/of herbruikbaar en met de hand te scheiden.

Mission statement
In onze mission statement gaat extra aandacht naar veilig en milieuvriendelijk werken. Deze werd door het personeel zelf opgesteld en getekend. We werken heel hard om deze statement in de praktijk toe te passen. Een interne Meter werd aangesteld in het bedrijf enkel voor het ecologisch aspect van de mission statement.

Upcycling vlaggenstof
De moderne kijk van Krekels op ecologie vertaalt zich in de Flagbag. Het bedrijf gelooft sterk in het hergebruiken van materialen. De filosofie? Het eindproduct moet een andere eindbestemming krijgen dan de afvalberg. Zo ontstond deze modebewuste tote bag uit overschot van vlaggen en textielstof. Stof die niet aan de strenge eisen voldoet, overproductie of stalen krijgen zo een nieuw leven als een unieke draagtas.  

Woon-werkverkeer
Zowel Visix als Krekels kijken ook toe op een ecologisch woon-werkverkeer. Naar Krekels in Lokeren komen veel personeelsleden per trein of met de fiets.
Ook het personeel van Visix is gewonnen voor de fiets. Wie toch met de wagen komt, stoot weinig CO2 uit, opgelegd door de car-policy van het bedrijf.  

Krekels en Visix gaan dus voluit voor een ecologische alliantie!

groepsfoto

   Meer weten? Bezoek onze showroom

Listing

VISIX NV

Maatschappelijke zetel
Onledegoedstraat 74
8800 Roeselare
Tel.: +32 (051) 23 88 10

BNP PARIBAS FORTIS BE69 0014 5098 2378
KBC BE52 4646 1453 9109
BTW BE 0453 786 091

info@visix.be

VISIX Lokeren

Stokkelaar 3
B-9160 Lokeren
Tel.: +32 (0)9 33 77 150

BNP PARIBAS FORTIS BE69 0014 5098 2378
KBC BE52 4646 1453 9109
BTW BE 0453 786 091

info@visix.be

Blader door catalogus

Download
* This field is required